Please or Registrovat to create posts and topics.

Žehlicí prkno pro parní generátor

Page 1 of 2Next

Pořídila sem si parní generátor, což je pro mně super věc, ale bohužel stávající prkno má jen malou odkládací plochu na žehličku, kam se generátor nevejde. Máte někdo nějaké osvědčené žehlicí prkno, které má prostor pro odložení generátoru, je stabilní i dostatečně velké (cca 120cmx35) a výškově stavitelné. Nabídka je velká, ale zkušenosti i u jednoho prkna naprosto odlišné.

zvažovala sem

Leifheit AirStream Fusion M 72434

Leifheit AirSteam PREMIUM M 72565

Leifheit Classic 72582 Steam M

Tefal Homie Pro Symbol

Polti ASSE VAPORELLA ESSENTIAL 

BRILANZ Žehlicí prkno Primma

má někdo s některým z nich zkušenost (nebo i jiným) a může doporučit?

Díky

Parní generátor jsem si koupila k narozeninám a vzala jsem prkno, které k němu doporučovali - BATTISTELLA TECNOSTIR MAXI CHROM. Je docela velké, generátor se na něj vejde krásně a je hodně stabilní. Co mi vadí je, že je podle mě málo "vystlané" a ta mřížka se mi občas obtiskne do látky. Možná tam časem vložím pár vrstev vatelínu, aby bylo měkčí...

Taky mám prkno od Batistelly. Původně se mi zdálo moc drahé, tak jsem si koupila od Leifheit, ale u toho se mi zlomila konstrukce, Batistella je přecejen robusnější…

díky moc oběma. sem si právě říkala, že Leifheit by mohlo být dobré a vida - zlomená konstrukce. to bych čekala u prkna do tisícovky.

Jano, o jakých cenových hladinách mluvíte? Já jsem tu značku Battistella neznala, tak jsem si něco vyhledala a úplně nejobyčejnější prkno je v akci za 129 euro. Ale první, které na mě vyskočilo stálo 479 euro, tak jsem šla do kolen. Tolik samozřejmě do prkna investovat nemohu, ale nějakou základní verzi bych si mohla přát k Vánocům nebo narozeninám. https://www.shopty.com/fra/produits/repassage-et-menage/tout-pour-le-repassage/tables-a-repasser/table-a-repasser-pliable-battistella-tecnostir-maxi-blanche.htm

Jaké máte vůbec parní stanice? Profesionální?

Okomentováno od Trinity v 28.6.2017, 06:29

Jano, o jakých cenových hladinách mluvíte? Já jsem tu značku Battistella neznala, tak jsem si něco vyhledala a úplně nejobyčejnější prkno je v akci za 129 euro. Ale první, které na mě vyskočilo stálo 479 euro, tak jsem šla do kolen. Tolik samozřejmě do prkna investovat nemohu, ale nějakou základní verzi bych si mohla přát k Vánocům nebo narozeninám. https://www.shopty.com/fra/produits/repassage-et-menage/tout-pour-le-repassage/tables-a-repasser/table-a-repasser-pliable-battistella-tecnostir-maxi-blanche.htm

Jaké máte vůbec parní stanice? Profesionální?

Já právě taky našla těch prken od Batistelly několik a nejlevnější kolem 2900 Kč.

jinak já mám parní stanici Braun Carestyle 3 (chytla sem velmi výhodnou akci, kde cena šla dolů o cca 1300 Kč)

Původní prkno bylo též dost drahé — extra velké, speciálně pro parní stanici, takže stálo něco pod dva tisíce. Zničila jsEm ho při šití sak a kabátů, kdy se člověk musí opřít  celou svou vahou a vydrželo asi 4 kabáty. Pokud by s tím člověk počítal, mohl by na podobné práce využívat žehlící desku (desku potaženou něčím měkkým a plátnem) položenou na stole. To Batistella bylo za ty necelé tři tisíce, mám to základní.

I stanici mám Batistellu. Design nic moc, ale je super 🙂

A jakou používáte do toho parního generátoru vodu? My máme třeba hodně tvrdnou vodu, proto musím do žehličky lít napůl vodu z kohoutku a destilovanou, protože 100% destilované i té tvrdé z kohoutku by dost ničilo žehličku.

A jsou ta prkna Battistella (myslím i to základní) opravdu tak dobrá, že stojí za to do nich investovat? Myslím hlavně jejich robustnost.

Už jsem někde popisovala jak jsem přišla ke své parní stanici (neprofi) 🙂 V naší malé čtvrti na konci vesnice jsem šla vynést odpadky do popelnice a u nich stála na pohled skoro nová parní stanice, která měla jediný problém a tím byl chybějící elektrický kabel. Respektive ho zbývalo tak 10 cm a mám podezření, že ho užralo nějaké domácí zvíře. Tak jsem na místo vyslala manžela, ten stanici donesl, kabel vyměnil a já jsem s ní nahradila napařovací žehličku. Byl to velký posun, ale protože má výkon jen 3,5 Baru (od kamarádky jsem věděla, že aby stála za něco, měla by mít 5 Barů), tak si do budoucna stejně pořídím nějakou výkonnější.

Vodu jsem nejdřív používala 100% destilovanou jako do napařovací žehličky (máme extrémně tvrdou vodu). Ale protože v žehličce i stanici byla nejdřív používaná klasická voda, tak ani destilovaná voda nezabránila odlučování vodního kamene. Pak jsem dostala od kamarádky 30l barel levandulové vody (to je vedlejší produkt při výrobě levandulového esenciálního oleje, je to vlastně destilovaná voda s vůní levandule). Říkala mi, že bych jí radši měla ředit, protože zejména kluci neradi voní na 100 metrů po levanduli. Mužská část rodiny si nestěžovala, ale já jsem byla na konci žehlení omámená. Při žehlení jsem si otvírala okno a když časně zjara kolem mě kroužily tři včely ve snaze najít tu levanduli, tak jsem jí začala ředit 1:3 🙂 Problém je, že to, že potřebuje stanice vyměnit vodní filtr, zjistím vždy až v okamžiku, kdy začne plivat kamení. Nevím, kde se tam ten kámen bere, když se jedná o destilovanou vodu.

Výrobce radí kohoutkovou a občas použít toto https://www.sicistroje-shop.cz/odvapnovac-vodniho-kamene-pro-parni-zehlicky .

U žehličky žádný filtr není a nemám s ní problém, že by nějak vypouštěla kámen. Vodu máme také tvrdou.

Page 1 of 2Next