Vyber siciho stroje

Citát ze zdroje B-rouchka dne 5.11.2017, 21:53At hledam, jak hledam, nenasla jsem na Stehu clanek o vyberu siciho stroje, takze tu otazku davam sem:
Vybiram novy sici stroj (Jezisek by mi ho rad prinesl, ale za me nevybere, ze jo :o)
Pozadavky:
- Mechanicky, zadny extra vyber stehu nepotrebuju, na soucasnem stroji pouzivam tak 4, mozna 5, kdyz zapocitam knoflikovou dirku.
- Odolny, siju tak 10-15 hodin tydne
- Siju hlavne obleceni, zadny patchwork, zavesy apod
- Automaticka knoflikova dirka, navlikac jehly a nastavitelnost delky a sirky stehu jsou samozrejmosti
- Cena do 500 eur
Jsem stredne pokrocila, posledni 4 roky siju s Pfaff Hobby 1142. Budu rada za tipy, pripadne zkusenosti s modelem, co mate doma. Na netu je spousta rad, jaky stroj koupit pro zacatecniky, ale porovnani trochu lepsich je poskrovnu.
Diky moc!
At hledam, jak hledam, nenasla jsem na Stehu clanek o vyberu siciho stroje, takze tu otazku davam sem:
Vybiram novy sici stroj (Jezisek by mi ho rad prinesl, ale za me nevybere, ze jo :o)
Pozadavky:
- Mechanicky, zadny extra vyber stehu nepotrebuju, na soucasnem stroji pouzivam tak 4, mozna 5, kdyz zapocitam knoflikovou dirku.
- Odolny, siju tak 10-15 hodin tydne
- Siju hlavne obleceni, zadny patchwork, zavesy apod
- Automaticka knoflikova dirka, navlikac jehly a nastavitelnost delky a sirky stehu jsou samozrejmosti
- Cena do 500 eur
Jsem stredne pokrocila, posledni 4 roky siju s Pfaff Hobby 1142. Budu rada za tipy, pripadne zkusenosti s modelem, co mate doma. Na netu je spousta rad, jaky stroj koupit pro zacatecniky, ale porovnani trochu lepsich je poskrovnu.
Diky moc!

Citát ze zdroje Jana dne 6.11.2017, 04:59Když jsem sháněla šicí stroj v nějaké střední cenové hladině, tak mi byl doporučován tenhle Pfaff - je vyráběný ještě v ČR https://www.sici-centrum.cz/sici-stroj-pfaff-expression-2028.
Jinak bych se elektronického stroje nebála, mám ten svůj 10 let, perfektně funguje a jediná závada za celou dobu byla mechanického původu. Třeba tento stroj je za pěknou cenu https://www.raj-siti.cz/sici-stroj-janome-dc-5060-1 .
Nevím, odkud přesně jste, ale pokud máte možnost, je lepší si stroj vyzkoušet, přecejen máme každá jiná očekávání atd.
Když jsem sháněla šicí stroj v nějaké střední cenové hladině, tak mi byl doporučován tenhle Pfaff - je vyráběný ještě v ČR https://www.sici-centrum.cz/sici-stroj-pfaff-expression-2028.
Jinak bych se elektronického stroje nebála, mám ten svůj 10 let, perfektně funguje a jediná závada za celou dobu byla mechanického původu. Třeba tento stroj je za pěknou cenu https://www.raj-siti.cz/sici-stroj-janome-dc-5060-1 .
Nevím, odkud přesně jste, ale pokud máte možnost, je lepší si stroj vyzkoušet, přecejen máme každá jiná očekávání atd.

Citát ze zdroje Vendula dne 6.11.2017, 07:54Opravdu robusní mechanický šicí stroj je tento https://www.raj-siti.cz/sici-stroj-pfaff-select42-1 Pfaff Select 4.2. Neumí ale automatickou knoflíkovou dírku, má jen čtyřkrokovou. Na druhou stranu má ale zabudovaný systém IDT (horní podávání), tudíž nepotřebujete žádnou kráčející patku, místo ní se jen zapne IDT. Já už bych třeba stroj bez IDT nechtěla. V ceně stroje je i sada patek. (O něco levnější, ale bez sady patek, je model 3.2).
Zkuste si zavolat do ráje šití, jsou tam opravdu ochotní, rozumí tomu a umí poradit.
Já když před časem kupovala nový šicí stroj, také jsem chtěla mechanický a pokukovala jsem právě po Pfaff Select 4.2. Ale nakonec jsem přece jen zvolila elektronický (rovněž Pfaff, model Ambition 1.0) a jsem s ním velmi spokojená. Přesně jak píše Jana, elektronického stroje bych se dnes už nebála.
Opravdu robusní mechanický šicí stroj je tento https://www.raj-siti.cz/sici-stroj-pfaff-select42-1 Pfaff Select 4.2. Neumí ale automatickou knoflíkovou dírku, má jen čtyřkrokovou. Na druhou stranu má ale zabudovaný systém IDT (horní podávání), tudíž nepotřebujete žádnou kráčející patku, místo ní se jen zapne IDT. Já už bych třeba stroj bez IDT nechtěla. V ceně stroje je i sada patek. (O něco levnější, ale bez sady patek, je model 3.2).
Zkuste si zavolat do ráje šití, jsou tam opravdu ochotní, rozumí tomu a umí poradit.
Já když před časem kupovala nový šicí stroj, také jsem chtěla mechanický a pokukovala jsem právě po Pfaff Select 4.2. Ale nakonec jsem přece jen zvolila elektronický (rovněž Pfaff, model Ambition 1.0) a jsem s ním velmi spokojená. Přesně jak píše Jana, elektronického stroje bych se dnes už nebála.

Citát ze zdroje Barbora dne 6.11.2017, 11:43Článek o výběru šicího stroje tady není, protože to snad ani nelze napsat:-) A věřte, že bych jej taky uvítala:-) Také přemýšlím o koupi nového stroje, ale zatím jsem nevybrala. Každá z nás je ovlivněná tím, na čem dlouho dobu šila, je na něco zvyklá apod. Každá kamarádka Vám zase doporučí to, na co je zvyklá ona.
Já mám taky Pfaff, mechanický. Ráda bych elektronický. Ale nepotřebuju mít 150 druhů stehů a vyšívací programy. Kdybych mohla, tak si poskládám ideální stroj z několika značek. Ale to je bohužel utopie. Proto budu ještě nějakou dobu vybírat.
Pokud jste zvyklá na Pfaff, koukněte ještě i na stroje Gritzner - je to vlastně to samé - zrovna tip Tipmatic 6122 je za necelých 13tisíc a je to to samé, co mám já od Pfaffu, kdy před 18 lety stál nějaký 21tisíc. Mají na to licenci od Pfaffu a je to opravdu robustní stroj. Ale dírku má jen 4 krokovou.:-(
Článek o výběru šicího stroje tady není, protože to snad ani nelze napsat:-) A věřte, že bych jej taky uvítala:-) Také přemýšlím o koupi nového stroje, ale zatím jsem nevybrala. Každá z nás je ovlivněná tím, na čem dlouho dobu šila, je na něco zvyklá apod. Každá kamarádka Vám zase doporučí to, na co je zvyklá ona.
Já mám taky Pfaff, mechanický. Ráda bych elektronický. Ale nepotřebuju mít 150 druhů stehů a vyšívací programy. Kdybych mohla, tak si poskládám ideální stroj z několika značek. Ale to je bohužel utopie. Proto budu ještě nějakou dobu vybírat.
Pokud jste zvyklá na Pfaff, koukněte ještě i na stroje Gritzner - je to vlastně to samé - zrovna tip Tipmatic 6122 je za necelých 13tisíc a je to to samé, co mám já od Pfaffu, kdy před 18 lety stál nějaký 21tisíc. Mají na to licenci od Pfaffu a je to opravdu robustní stroj. Ale dírku má jen 4 krokovou.:-(

Citát ze zdroje B-rouchka dne 6.11.2017, 19:18Dekuji za reakce a souhlasim, kazdy ma jinou zkusenost, ale nejake zakladni porovnani lepsich stroju by bylo prece jen zajimave... Samozrejme stroje pujdu vyzkouset, ale zatim jsem ve fazi, kdy hledam par finalnich kandidatu. (a vzhledem k tomu, ze v mem okoli nikdo nesije a na mem poslednim kurzu siti byly jen Singery a ty z vyberu vypadly velmi rychle, tak se ptam tady)
Docela me tesi, ze mi nerozmlouvate Pfaff :o)
Co se tyka elektronickych, ja stale nepochopila, v cem jsou tak uzasne (milion stehu nevyuziju, s napetim nite jsem za 4 roky problem nemela). Pak je teda fakt, ze beznou udrzbu (promazani a vycisteni) delam radsi sama, ziju v zahranici a tady preventivni prohlidka stoji 60-80 euro, coz je neumerne celkove cene stroje.
Dekuji za reakce a souhlasim, kazdy ma jinou zkusenost, ale nejake zakladni porovnani lepsich stroju by bylo prece jen zajimave... Samozrejme stroje pujdu vyzkouset, ale zatim jsem ve fazi, kdy hledam par finalnich kandidatu. (a vzhledem k tomu, ze v mem okoli nikdo nesije a na mem poslednim kurzu siti byly jen Singery a ty z vyberu vypadly velmi rychle, tak se ptam tady)
Docela me tesi, ze mi nerozmlouvate Pfaff :o)
Co se tyka elektronickych, ja stale nepochopila, v cem jsou tak uzasne (milion stehu nevyuziju, s napetim nite jsem za 4 roky problem nemela). Pak je teda fakt, ze beznou udrzbu (promazani a vycisteni) delam radsi sama, ziju v zahranici a tady preventivni prohlidka stoji 60-80 euro, coz je neumerne celkove cene stroje.

Citát ze zdroje Jana P. dne 7.11.2017, 10:27Tipy na šicí stroj bych také uvítala. Jsem začátečník, hledám stroj do 10 000 Kč s rotačním chapačem a 1 krokovou dírkou. Váhám mezi Janome 525s a Brother NV35. Nemáte zkušenosti nebo jiné návrhy?
Tipy na šicí stroj bych také uvítala. Jsem začátečník, hledám stroj do 10 000 Kč s rotačním chapačem a 1 krokovou dírkou. Váhám mezi Janome 525s a Brother NV35. Nemáte zkušenosti nebo jiné návrhy?

Citát ze zdroje Alena dne 7.11.2017, 10:47Co se knoflíkových dírek na šicím stroji týče, nikdy jsem ji nepoužila, obvykle mi vychází strašně ošklivé, takže jsem se naučila výpustkové a nebo je šít v ruce.
Momentálně stále stroj vybírám a jsem asi u Janome za cca 15 tisíc, elektronické, protože by mi dost vyhovovala možnost polohování jehly. Z vyšívacích stehů jsem taky v podstatě nikdy nic nepoužila. V zásadě nový stroj nepotřebuju, jen mám pnutí ;).
A Janome 525S vřele doporučuju, mám ji už 7 let, bez jediného problému a ušila mi zatím úplně všechno, prošila mi i asi 8 vrstev manžestru, kdy jsem jí pomáhala rukou.
Co se knoflíkových dírek na šicím stroji týče, nikdy jsem ji nepoužila, obvykle mi vychází strašně ošklivé, takže jsem se naučila výpustkové a nebo je šít v ruce.
Momentálně stále stroj vybírám a jsem asi u Janome za cca 15 tisíc, elektronické, protože by mi dost vyhovovala možnost polohování jehly. Z vyšívacích stehů jsem taky v podstatě nikdy nic nepoužila. V zásadě nový stroj nepotřebuju, jen mám pnutí ;).
A Janome 525S vřele doporučuju, mám ji už 7 let, bez jediného problému a ušila mi zatím úplně všechno, prošila mi i asi 8 vrstev manžestru, kdy jsem jí pomáhala rukou.

Citát ze zdroje Jana dne 7.11.2017, 15:48@JanaP. Stroje teď šly díky posilování koruny hodně dolů s cenama, například tento stroj byl ještě v létě za 13 tisíc.... https://www.raj-siti.cz/sici-stroj-janome-603-dxl2160-1
Viděla jsem ho v akci a přijde mi, že zvlášť vzhledem k ceně je to dobrý stroj.
@B-rouchka Ty dražší mechanické to asi nedělají, ale ty, co jsem měla, se strašně zasekávaly a to mě poněkud rozčiluje. Výhoda elektronického je, že je tišší a má některé fajn funkce – odstřih nití, volbu polohy jehly, regulace rychlosti, zapošívání na místě.
V servisu můj stroj za těch 10 let nebyl ani jednou, respektive se tam byl jen jednou ukázat, protože se mi zasekla nahoře patka, kterou jsem nedávala dolů, protože jsem netušila, že by se mělo(na stroji jsem se učila šít v době, kdy jsem ještě neuměla pořádně číst a asi mi to nikdo neřekl 🙂 ). Můj táta je takový univerzální opravovač všeho, tak mi to opravil použitím hrubé síly. Stroj jsem ale radši dovezla do servisu, tam mi řekli, že je naprosto v pohodě, že už dlouho neviděli tak dobře seřízený stroj. Stroj si čistím a olejuju sama – a dle mých zkušeností je to potřeba významně méně často než u mechanického stroje (prvních 5 let jsem na něj snad ani nesáhla).
@JanaP. Stroje teď šly díky posilování koruny hodně dolů s cenama, například tento stroj byl ještě v létě za 13 tisíc.... https://www.raj-siti.cz/sici-stroj-janome-603-dxl2160-1
Viděla jsem ho v akci a přijde mi, že zvlášť vzhledem k ceně je to dobrý stroj.
@B-rouchka Ty dražší mechanické to asi nedělají, ale ty, co jsem měla, se strašně zasekávaly a to mě poněkud rozčiluje. Výhoda elektronického je, že je tišší a má některé fajn funkce – odstřih nití, volbu polohy jehly, regulace rychlosti, zapošívání na místě.
V servisu můj stroj za těch 10 let nebyl ani jednou, respektive se tam byl jen jednou ukázat, protože se mi zasekla nahoře patka, kterou jsem nedávala dolů, protože jsem netušila, že by se mělo(na stroji jsem se učila šít v době, kdy jsem ještě neuměla pořádně číst a asi mi to nikdo neřekl 🙂 ). Můj táta je takový univerzální opravovač všeho, tak mi to opravil použitím hrubé síly. Stroj jsem ale radši dovezla do servisu, tam mi řekli, že je naprosto v pohodě, že už dlouho neviděli tak dobře seřízený stroj. Stroj si čistím a olejuju sama – a dle mých zkušeností je to potřeba významně méně často než u mechanického stroje (prvních 5 let jsem na něj snad ani nesáhla).

Citát ze zdroje Alena dne 7.11.2017, 18:42mně se 525S za 7 let nezasekla nikdy, nevím, jestli už spadá do "dražších mechanických", v době, kdy jsem ho kupovala stál asi 5500 Kč, za celých 7 let jsem neolejovala, manuál to neříká a můj výzkum napříč internetem říká jednu kapku do takové dírky pod cívkovým pouzdrem, což jsem poprvé učinila teď o víkendu, opravdu za celou dobu jen pár zlomených jehel, nic víc
mně se 525S za 7 let nezasekla nikdy, nevím, jestli už spadá do "dražších mechanických", v době, kdy jsem ho kupovala stál asi 5500 Kč, za celých 7 let jsem neolejovala, manuál to neříká a můj výzkum napříč internetem říká jednu kapku do takové dírky pod cívkovým pouzdrem, což jsem poprvé učinila teď o víkendu, opravdu za celou dobu jen pár zlomených jehel, nic víc

Citát ze zdroje Jana dne 8.11.2017, 06:58@Alena Mně se tedy Bernina Bernette London 5 zasekávala á 10 minut, ale asi je to rukama, protože se mi zasekával i jeden z top modelů Veritasky, i Janome 920 - ty teda výrazně méně, ale stejně jsem jim občas tím bočním kolečkem pomáhat musela. A mazat je bylo také nutné výrazně častěji než po 7 letech. 🙂
@Alena Mně se tedy Bernina Bernette London 5 zasekávala á 10 minut, ale asi je to rukama, protože se mi zasekával i jeden z top modelů Veritasky, i Janome 920 - ty teda výrazně méně, ale stejně jsem jim občas tím bočním kolečkem pomáhat musela. A mazat je bylo také nutné výrazně častěji než po 7 letech. 🙂