Please or Registrovat to create posts and topics.

Overlock

PreviousPage 2 of 2

Dobrý den,

potřebovala bych poradit s výběrem overlocku. Jsem úplný začátečník a zjistila jsem, že bez overlocku to asi nepůjde a asi se mi nechce trávit čas štelováním, tak se dívám na Baby Lock Victory. A nejsem si jista, jestli to není na začátečníka "moc" a nejdu se sbíječkou na mouchu. Raději bych šila než si hrála na mechanika, ale jako začátečník bych chtěla něco, co mi chyby odpustí.

Děkuji

Viktorie

Myslím, že s tímto overlockem určitě nešlápnete vedle. Sama jsem si, po asi deseti letech s Janome, tenhle ten koupila loni na jaře a jsem maximálně spokojená. To vzduchové navlékání je pecka, sice jsem nikdy neměla problémy ani s normálním navlékáním, ale tohle je fakt zábavné a úplně jednoduché. A žádné štelování. Všechno si to dělá samo automaticky, já jen zapnu a šiju. Fakt můžu vřele doporučit.

Mám předchůdce Babylock Imagine a jsem maximálně spokojená. Žádné složité navlékání nití a nastavování stroje, prostě zasednete a šijete. K Vašemu dotazu,  zda to není pro začátečníka zbytečně vytuněný stroj,  si myslím, že když má i začátečník lepší stroj, tak mu půjde šití lépe od ruky a bude ho i víc bavit a snadněji se posune od začátečníka k pokročilému. Takže pokud vás vyloženě netrápí vyšší investice, vybrala jste si podle mě správně.

Dobrý den, také se přimlouvám za Babylock Victory. Já jsem si koupila svůj první overlock před rokem. Nikdy předtím jsem s overlockem nešila, takže jsem nevěděla, co od něj očekávat. Vybrala jsem dle doporučení tady na Stehu značku Babylock, poněvadž jsem se bála složitého navlékání a ten vzduchový systém je pecka. Bohužel jsem se nezaměřila více na jednotlivé typy, takže jsem sáhla po Babylock Enspire, jelikož už tak je to cenově vyšší kategorie, než u jiných značek. A musím říct, že jakožto naprostý začátečník (co se overlocku týče), jsem dlouho bojovala se seštelováním, aby stehy vypadaly, jak mají. K overlocku je sice tabulka s doporučeným nastavením, ale ve finále jsem si musela najít vlastní. Stroj je celkově super, nicméně pokud bych si měla znovu vybrat, raději bych si ještě připlatila a šla do typu Victory.

Mám Imagine - to je předchůdce Vitory - a brala jsem ho právě kvůli tomu, že má automatické napínání nití. Navlékání vzduchem je perfektní, aspoň mám pokaždé sladěné nitě. Můj osvícený muž mi vždycky říká, že si mám koupit ten nejlepší stroj, na který mám. Takže pokud toto není problém, připojím se s doporučením ke zbytku.

Díky za komentáře. Už je na cestě a doufám, že budu nadšena jako vy.

Urcite budete. Je fakt bozi, navlekani je jednoduchy a nikde se nemusi nic slozite nastavovat.

... původní dotaz smazán. Problém stroje byl uživatel 🙂

PreviousPage 2 of 2